0495 21 19 95 info@alvera.be

Infosessie over bemiddeling voor gezin en familie

Agenda, Infosessie

Wil je graag bemiddelen met je ex-partner of met je familie (broers, zussen, ouders) omdat je beslissingen bij scheiding of erfenis wil bespreken, en niet zomaar uit handen wil geven ? 

  • Denken we aan scheiden en het opmaken van een EOT, het vastleggen van de verblijfsregeling voor de kinderen, het afspreken van een kostenregeling voor de kinderen, het opmaken van een ouderschapsplan,   
  • Maar ook regelingen rond (toekomstige) erfenissen, de zorg voor een zorgbehoevende ouder, … kunnen bemiddeld worden.

Misschien zijn jullie al een tijdje gescheiden, en heb je nood aan een neutrale gesprekspartner in het kader van het vastleggen en  / of veranderen van afspraken rond jullie ouderschap ? (ouderschapsplan)

Of, wil je als nieuw samengesteld gezin, rond tafel zitten om het samenleven te regelen, rekening houdend met ieders bekommernissen ?

Twijfel je of bemiddeling de goede weg is in jouw situatie, of heeft de rechter bemiddeling aangeraden ? Wil je ex-partner bemiddeling en heb je nog vragen ? Misschien weet je niet goed wat bemiddeling is, en wil je hier meer info rond ? 

Bij bemiddeling nemen jullie zelf en gelijkwaardig de beslissingen.  Het is mijn taak als bemiddelaar om de gesprekken te begeleiden via een gestructureerde aanpak en in een sfeer van vertrouwen.

Deze infosessie biedt volgende informatie :

  • Wat is bemiddeling en rond welke onderwerpen kan je bemiddelen ?
  • Welke wegen zijn er om tot akkoorden te komen bij geschillen (bemiddeling, maar ook andere) ? Wat zijn voor- en nadelen van elke weg ?
  • Op welke manier pak ik bemiddeling aan : Wat doe ik ? Welke methodiek en structuur volg ik ? Waarom doe ik dat ? Wat doe ik niet ? 
  • Wat zijn de kosten ? Wat zijn de resultaten ?

Wat kan je niet verwachten van deze infosessie ?

Individuele tips en adviezen.  Ik ga niet in op individuele vragen en bezorgdheden, om de bemiddeling achteraf maximale kansen te geven.  Als bemiddelaar stel ik mij tijdens een bemiddeling namelijk neutraal op.  Ik ben even betrokken op elke ‘partij’ en kan ik mij dus niet verbinden met één van hen. 

Praktisch

Datum : 

29 augustus (19u-20u),  21 september (10u-11u), 17 oktober (19u-20)

Locatie:

Gaversesteenweg 25 (bus 2) te 9800 Deinze (je kan gratis parkeren in de straat, met een schijf)

De praktijk ligt aan het station van Deinze.

Inschrijven:

via info@alvera.be  met vermelding van je naam en contactgegevens.

Voor de sessie vraag ik een bijdrage van 15 euro per persoon, te storten op BE  84 0017 3031 1359 met vermelding van jouw naam en de datum van de sessie.   

Indien achteraf bemiddeling wordt opgestart, wordt het bedrag afgehouden van de eerste bemiddeling.  

De inschrijving (mail + betaling) is mogelijk tot ten laatste 2 dagen voor de sessie.

Nog vragen ?

Neem telefonisch contact op via 0495/211995.